Összes oldalmegjelenítés

2012. március 5., hétfő

Babos tésztaragu - husicsíkokkal


Ennek a receptnek az alapját, egy újonnan megjelenő "gasztroújságból" vettem...csak kicsit át kellett alakítanom, és máris olyan lett, amit minden háziasszony szeret, gyors, egyszerű, laktató, és nagyon finom. Bár azt hiszem, hogy az összetételt illetően, még variációk milliója lehetne :)
Hát akkor essünk is neki...


Hozzávalók: (4-6 személyre)
  • 30-40 dkg sertéscomb
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb répa
  • 300 ml  paradicsomsűritmény (üveges, vagy dobozos, mert az már hígított) vagy 1 konzerv darabolt paradicsom (400ml)
  • 1db húsleves kocka
  • fél kg "szarvacska" tészta
  • 1 szárazbab konzerv (lecsepegtetve)
  • kis őrölt chili (vagy kevés chiliszósz)
  • egy marék apróra vágott petrezselyem
  • só, bors, olaj, kevés oregáno
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott húst,(lehet darált is) és együtt tovább pirítjuk. Közben hozzáadjuk a megpucolt, kockára vágott sárgarépát, fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Ezután öntsük bele a paradicsomot / én még hozzáadtam kb. 2-3 dl vizet/, tegyük bele a húsleveskockát, sót ,borsot, két csipet őrült chilit, két csipet oregánot. De ha valaki erősebben szereti, nyugodtan tehet több chilit. Fedő alatt kb 1óra alatt főzzük puhára, ha esetleg nagyon híg lett, nyugodtan főzzünk el a levéből.
Ha már majdnem kész, öntsük bele a lecsöpögtetett babkonzervet, forgassuk át, majd öntsük hozzá a megfőtt tésztát. Ezzel még egy két percig főzzük, hogy összemelegedjenek :)
Tálaláskor
megszórhatjuk friss petrezselyemmel, vagy reszelt sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése