Összes oldalmegjelenítés

2017. május 7., vasárnap

Túrós batyu mazsolával









Túrós batyu       (ahogy a nagyik csinálják)

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- 8dkg lágy margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- pici reszelt citromhéj

Krémhez:
- 40dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 2 nagy evőkanál  tejföl
- 4 ek búzadara
- 1 tojás fehérje
- ízlés szerint mazsola


A 3dl langyos tejbe teszünk egy kiskanál lisztet, egy kiskanál cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük,  meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet beletesszük egy tálba, kis sót adunk hozzá, majd a cukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjjat a két tojás sárgáját, az enyhén megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztőt.

A tésztát meleg helyen, letakarva kb 1 órát kelesztjük. Míg pihen, elkészítjük a túrós tölteléket.
A tojásfehérjét kicsit felverjük,  hozzáadjuk a túrót, a cukrot, van.cukrot, a tejfölt, a mazsolát, a darát és a citromot. Míg a tészta kel, a dara jól megdagad a krémben.

A megkelt  tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb 1cm vastagra nyújtjuk. kb 8*8 -as kockákra vágjuk,közepére kanalazzuk a túrót (egyformán oszlassuk el). ha kész a tészta, a kocka átlósan szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Két -három cm helyet hagyjunk ki közöttük, mert még kelni,dagadni fog. Tojásfehérjével megkenjük, 30percig állni hagyjuk,  majd 180fokos sütőben 20perc alatt aranybarnára sütjük. mikor kihűlt porcukorral megszórjuk...
Érdemes nekifogni , isteni a végeredmény....











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése