Összes oldalmegjelenítés

2012. június 4., hétfő

Bodzaszörp


Én mindig is bonyolultnak gondoltam bármiféle szörp elkészítését. Azt hittem,hogy napokig pucolom, mosom, főzöm, darabolom...a hozzávalókat, és egy csomó maszatolással jár ez az egész...Hát ez nem így van!!
Kaptam egy nagyon egyszerűen elkészíthető, hozzávalókat alig igénylő receptet.. Megéri megcsinálni, mert nagyon finom...nyárra pedig kifejezetten ajánlom ezt a finomságot:)

Hozzávalók:
  • kb. 8-10db bodzavirág
  • 1 kg cukor
  • 5 liter víz
  • 2 citrom
  • citromlé vagy citrompótló
  • 5 literes befőttes üveg
A virágokat és a citromot alaposan megmossuk. Felkarikázzuk a citromot, és a bodzával együtt az üvegbe tesszük. Rászórjuk a cukrot, a citrompótlót /vagy citromlevet/ felöntjük vízzel, és jól megkeverjük. Lefedjük az üveget,és 3 napra félretesszük a konyhába.Minden nap egyszer megkeverjük A három nap elteltével leszűrjük. Ha nagyon édesnek találjuk ,tehetünk még hozzá esetleg citromlevet.
Ha télire csinálunk bodzaszörpöt, dunsztolhatjuk is, úgy hónapokig is eláll. Felforralás után kb. fél órát közepesen erős lángon főzzük,majd jól záródó üvegekbe töltjük..
Így hónapok múlva is érezhetjük a nyár illatát, és ízeit...egészségetekre.....

1 megjegyzés: