Hozzávalók:
- 12 dkg Rama margarin
- 4 tojássárgája
- 5 ek cukor
- 4 ek tej
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- baracklekvár
- 5-6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- citromlé, pici só
Először a vajat a tojássárgájával, az 5 e.k. porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, /esetleg mazsolát/ és a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Nem folyós, de lágy tésztát keverjünk, hogy a tepsiben egy kanál segítségével el tudjuk egyenletesen oszlatni. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük / a felszíne ne ragadjon...és már majdnem átsüljön belül is/ Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Folyamatosan verve beleszórunk 25 dkg porcukrot és beleteszünk pár csepp citromlevet. Nagyon keményre verjük. A félig megsült tésztát megkenjük jó vastagon házi baracklekvárral és a tojáshabbal. Takarék lángon, inkább szárítva, készre sütjük !
Érdemes megcsinálni...nem fogtok csalódni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése