Összes oldalmegjelenítés

2011. október 12., szerda

Női szeszély

Ennek a süteménynek már a nevében is benne van az igazi női szeszély :) hisz kicsit könnyed habos, kicsit lágy és édes, kicsit fanyar..kicsit ....kicsit olyan , mint mi nők vagyunk. Azt hiszem ebben a süteményben egyesül minden igazán :) Nagymamámtól tanultam...mmm nehezen álltam neki, mert a kinézetéből ítélve, azt hittem, hogy valami nagyon macerás , nehéz süti. Aztán megcsináltam, és rájöttem, hogy az egyik legkönnyűbb csoda...és a család kedvence lett. Nagyon hamar kész van, szinte mindent csak összekeverünk ,és mehet is a sütőbe...az íííze pedig ?!?! Hát mindenki nagyon el van ragadtatva tőle. Úgyhogy ha akartok valami különlegeset és finomat adni a családnak, próbáljátok ki :)


Hozzávalók:
  • 12 dkg Rama margarin
  • 4 tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 4 ek tej
  • 25 dkg liszt 
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • 5-6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • citromlé, pici só
Elkészítés:
Először a vajat a tojássárgájával, az 5 e.k. porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, /esetleg mazsolát/ és a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Nem folyós, de lágy tésztát  keverjünk, hogy a tepsiben egy kanál segítségével el tudjuk egyenletesen oszlatni. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük / a felszíne ne ragadjon...és már majdnem átsüljön belül is/ Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Folyamatosan verve beleszórunk 25 dkg porcukrot és  beleteszünk pár csepp citromlevet. Nagyon keményre verjük. A félig megsült tésztát megkenjük jó vastagon házi baracklekvárral és a tojáshabbal. Takarék lángon, inkább szárítva, készre sütjük !

Érdemes megcsinálni...nem fogtok csalódni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése