Összes oldalmegjelenítés

2011. október 17., hétfő

Almás máglyarakás



Hozzávalók:
  • 300g kifli /én kb. 10db tömör kifliből csinálom/
  • 1 liter tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília esszencia
  • 5 db tojás sárgája
  • 70g cukor
  • 200 gr baracklekvár
Almás réteghez:
  • 700g alma
  • 30g cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk őrölt fahéj
Habhoz:
  • 70gr cukor
  • 5 db tojásfehérje

    Elkészítés:
    A kifliket felkarikázzuk,majd egy nagy tálba tesszük. A tejet a vaníliával, cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk,majd a kiflikre öntjük. ( én ezt egy szűrővel szoktam, és többször megismételem, hogy a kifli ne ázzon el )
    A tojássárgáját a cukorral, kis reszelt citromhéjjal habosra keverjük, és ezt a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk,majd kivajazott tepsibe tesszük.
    Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével , a fahéjjal, a cukorral fedő alatt puhára pároljuk. Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
    Én egy kicsit megsütöm, mielőtt ráteszem a habot (kb 15-20 perc ),hogy az a sütésnél ne száradjon ki, vagy ne égjen meg.. Mikor már majdnem kész, csak akkor teszem rá a fehérjét, hisz annak már nem kell sok. Kb 150-170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése