Hozzávalók:
- 300g kifli /én kb. 10db tömör kifliből csinálom/
- 1 liter tej
- 1 citrom reszelt héja
- vanília esszencia
- 5 db tojás sárgája
- 70g cukor
- 200 gr baracklekvár
- 700g alma
- 30g cukor
- 1 db citrom leve
- 1 tk őrölt fahéj
- 70gr cukor
- 5 db tojásfehérje
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk,majd egy nagy tálba tesszük. A tejet a vaníliával, cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk,majd a kiflikre öntjük. ( én ezt egy szűrővel szoktam, és többször megismételem, hogy a kifli ne ázzon el )
A tojássárgáját a cukorral, kis reszelt citromhéjjal habosra keverjük, és ezt a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk,majd kivajazott tepsibe tesszük.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével , a fahéjjal, a cukorral fedő alatt puhára pároljuk. Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
Én egy kicsit megsütöm, mielőtt ráteszem a habot (kb 15-20 perc ),hogy az a sütésnél ne száradjon ki, vagy ne égjen meg.. Mikor már majdnem kész, csak akkor teszem rá a fehérjét, hisz annak már nem kell sok. Kb 150-170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése