Összes oldalmegjelenítés

2011. október 25., kedd

Mesealmás


Ezt a  receptet anyukámmal,egy nagyon régi Váncza süteményes könyvben találtuk.
Kicsit furán van leírva,de azt hiszem, hogy a végeredmény a lényeg, és ez eddig bevált. Szinte 10-15 éve eszerint a recept szerint sütjük az almás pitét és őszintén mondom, hogy A! tökéletes recept. Nem száraz a tésztája, annyi töltelékkel csinálod, amennyivel csak szeretnéd (mi elég bőségesen :) és elég sokáig eláll...már ha marad egyáltalán másnapra :) Én imádom a fahéj, az alma, és a frissen sült süti illatát...na hát ebben minden egyesül :)) Karácsonykor nem is az ajándékokat...hanem ezt várjuk, hogy anyukám végre az asztalra tegye....

Elkészítés:
1/2 kg lisztet, 1 csomag Váncza sütőport, kevés sót és 20 deka cukrot 1 egész tojással, 15 dkg vajjal (vagy zsírral) 2deci tejfellel, (vagy tejjel) összegyúrunk. A tészta egyik felét egy tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk (nyújtani szerintem könnyebb). Az almatöltelékhez (kb 1 -1/2 kg, ki milyen vastag töltelékkel szereti ) ízlés szerint cukrot, két zacskó vaníliás cukrot, mazsolát és  fahéjat is tegyünk. A tésztát, mielőtt rátesszük a tölteléket, szórjuk meg egy kis prézlivel, hogy az alma miatt ne ázzon el a sütemény. Ha ráraktad az almát, azt is megszórhatod.
Majd a tészta másik felével az almát betakarjuk, s tojás sárgájával megkenve, villával megszúrkáljuk. Forró sütőbe világosbarnára sütjük. A kész tésztát vaníliás cukorral bőven megszórjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése