Az íze viszont mégis különleges, és levesek után desszertnek, vagy csak egy hétvégi uzsonnának szerintem kiválóan megfelel.
Hozzávalók:
- 10 db tömör tésztájú kifli
- 1 l tej
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 15dkg darált mák /persze ezt ízlés szerint rakhatjuk/
- 10 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- méz
- 3 tojásfehérje
- 2 ek házi baracklekvár
- 2 dkg rama margarin
A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tejet feltesszük forrni a cukorral, 1 citrom reszelt héjával, a van.cukorral. A kifliket a forró tejjel bőségesen leforrázzuk. A felét beletesszük egy tepsi aljába megszórjuk porcukros mákkal, kicsit összeforgatjuk. Egyenletesen szétoszlatjuk, majd ráreszeljük a másik citrom héját, és rálocsolunk két evőkanál mézet. A kifli másik felét egy tálbán megszórjuk mákkal, összekeverjük, és a tepsibe öntjük. Erre a rétegre is locsolunk egy kis mézet. Két dkg rama margarint felolvasztunk, és meglocsoljuk a tetejét.
Két tojásfehérjét /csipet sóval/ kemény habbá verünk, majd beleteszünk két evőkanál porcukrot, majd ha elkevertük, két kanál lekvárt. Ezt a finom habot egyenletesen eloszlatjuk a mákos kiflirétegek tetején.
Légkeveréses sütőben 180 fokon kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük , szárítjuk.
Ha még szeretnénk fokozni az ízeket, akkor vaníliaöntettel tálaljuk..úgy már igazi ,különleges édesség :)
Jó étvágyat...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése